sunnuntai 24. elokuuta 2014

VIIKKO 35

Nyt alkaakin jo kolmas kouluviikko, toinen viikko harjoittelijoiden kanssa, paitsi Matiaksella, Ollilla, Sakulla ja Artulla, jotka ovat muutamien muiden "Rohkelikkojen" kanssa vaelluksella. Koulussamme on tätä vaellusperinnettä noudatettu jo n. 30 vuoden ajan!

Me kouluunjäävät keskitymme opiskeluun, mutta toivottavasti meilläkin on elämysrikas kouluviikko. Äidinkielessä teemme valinnaiskurssilla aloitettua satuamme prosessikirjoituksena. Luetaan toisten juttuja, annetaan palautetta ja parannellaan! Vihkoonkirjoittajien kannattaa aloittaa jo sadun puhtaaksikirjoitus. Lisäksi teemme erilaisia ilmaisutehtäviä. Loppuviikosta meillä on varmasti jo aivan huikeita satuja.

Matematiikassa meillä on nolliin päättyvien lukujen jakolaskua, vaiheittain laskemista ja laskujärjestystä. Marianna opettaa meille matematiikkaa.

Historiassa alamme opiskella keskiajan romantiikkaa ritareista ja linnanneidoista. Teemme kukin oman käsikirjoituksen tiistaina, jolloin meillä on aiheesta kaksoistunnit. Keskiviikon valinnaiskurssitunnilla teemme Puppet Pals 2:lla pikku videot kukin omasta aiheestamme. Maisa antaa meille tästä tarkemmat ohjeet keskiviikkona.


Fykessä aiheenamme on edelleen ilma. Biologiassa ja maantiedossa testaamme vähän, miten osaamme eri puulajeja ja niiden tuntomerkkejä ja opettelemme lisäksi metsän varpukasveja. Tiedätkö jo, mitä ne voisivat olla?
Kuviksessa yritämme oppia valosta ja varjosta, sekä yritämme saada esineen muodon ja kolmiulotteisuuden esiin valoja ja varjoja piirtämällä. Lisäksi tällä viikolla aloitamme seuraavan viikon kuvistyötä varten muotokuvaukset, yritämme saada jokaisesta otettua hyvän muotokuvan, jota tarvitaan seuraavan viikon valo- ja varjotyöhön. Marianna aloittaa kuviksen opetuksen tällä viikolla.
Toivottavasti meillä kaikilla on oikein mukava ja sisältörikas kouluviikko!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti