sunnuntai 31. elokuuta 2014

VIIKKO 36

Tänään on syyskuun ensimmäinen päivä. Kesä on vähitellen vaihtunut syksyksi. Luonto hehkuu kauneuttaan ja tarjoaa meille ennätysrunsaita saaliitaan. Kuinka moni muisti olla luonnossa lauantaina, Suomen luonnon päivänä?
Varsinkin aamuisin on jo melko kylmä, ja alkaa olla aika penkoa lapaset ja pipot kesäsäilöstä. Moni oppilas vaikeroi viime viikolla kylmää luokkahuonetta! Mikähän heille neuvoksi?


Leirikoululaiset ovat palanneet! :) Mukava, kun kaikki ovat jälleen koolla. Mitä kaikkea mielenkiintoista te olette nähneet ja kokeneet Saku, Matias, Olli ja Arttu? Pallas-Hetta-vaellus sattuukin olemaan juuri kuukauden retkikohteena! Vaihdetaan kuulumisia puolin ja toisin. Norssillakin ollaan ehditty monenlaista. Muun muassa toivotimme eskarit ja ekaluokkalaiset laulaen tervetulleeksi meidän kouluun. Tämähän on norssin vanha traditio eli perinne.


Harjoittelijat jatkavat opettamista tälläkin viikolla. Marianna opettaa matikkaa, kuvista ja tytöille tekstiilityötä. Maisan kanssa jatketaan historiaa ja tyttöjen liikuntaa. Historiassa aloitetaan katsomalla ritariaikaa käsittelevät Puppet pals -tuotoksenne. Tutuiksi tulevat keskiajan neljä säätyä: aatelisto, papisto, porvaristo ja talonpojat, kun tutustumme elämään keskiajan sääty-yhteiskunnassa.


Tyttöjen kanssa jatkamme ulkoliikunnalla. Harjoittelemme erilaisia heittoja ja kuulantyönnön perustekniikkaa. Lisäksi juostaan 60 metrin juoksut, jotka juoksuviikolla jäivät sadesäiden takia juoksematta. Toivotaan, että tällä viikolla saadaan nauttia aurinkoisista liikuntakeleistä! Mitähän pojat mahtavat oppia tämän viikon liikuntatunneilla?


Matikassa palautetaan mieleen laskujärjestyssopimus. Opimme ottamaan lausekkeisiin mukaan myös potenssilaskuja. Jatkamme myös allekkainlaskuharjoituksia, ja treenaamme ongelmanratkaisua tämän viikon matikan tunneilla. Muistathan käydä testaamassa myös sumdogia huomiseen mennessä!

Kuviksessa valon ja varjon havainnointi jatkuu. Perjantain tunnin aiheena on muotokuva hiilellä, valkoliidulla ja grafiittikynällä. Jokainen taiteilee omakuvan oman kaappinsa koristukseksi! Tekstiilityötunnilla tytöt jatkavat neuletöitään. Mitähän pojilla on tekeillä teknisessä työssä?

Äidinkielessä on tällä viikolla aiheena kappalejako ja tietolähteiden käyttö. Myös Napero-Finlandia -kirjoitelmat täytyy viimeistellä, puhtaaksikirjoittaa ja tulostaa tällä viikolla. Jokaisen täytyy myös tehdä viikkotavoitteet ja -arvioinnit omaan blogiinsa tällä viikolla!
Uskonnossa opetellaan Pietaria ja Fykessä Hiilen kiertokulkua luonnossa. Biologiassa tutustumme vielä metsän aluskasvillisuuteen, sammaliin ja jäkäliin, sekä jaetaan erilaiset metsätyypit ryhmille metsäprojektia varten. Valinnaiskurssilla tutustutaan joihinkin koodausohjelmiin!
Tällä ja ensi viikolla opettajalla on muutamia poissaoloja, mm. tiistaina tulevan Yrityskylä-päivämme koulutuksessa, silloin äidinkielen urakoissa teitä ohjaa Akseli-kouluavustaja. Torstain ja perjantain sijaisena on tuttu Maija Kallio.

Oikein mukavaa kouluviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti