sunnuntai 7. syyskuuta 2014

VIIKKO 37

Viime viikolla koulussamme elettiin läpi monia jännittäviä tilanteita. Jalkapallopeleissä koettiin sekä voitto että tappio. Voitto tuntui varmasti mukavammalta, mutta pelaamiseen kuuluu jokaisen joukkueen kohdalla myös häviöt ja tappion sietäminen. Kuinka moni seurasi kesällä jalkapallon MM-kisoja? Niissäkin peleissä ihan joka ottelussa toinen joukkue voitti ja toinen hävisi, kuka milloinkin. Ammattipelaajienkin kasvoilta voi nähdä, miten voitto hymyilyttää ja tappio taas saa surun ja pettymyksen pintaan. On tervettä tuntea monia tunteita ja tärkeää oppia ilmaisemaan niitä.

TÄNÄÄN klo 12 alkaa välituntiliikuttajakoulutus. Sinne menevät Akseli, Alen, Anette, Viivi L ja Samu-Ville. Toivottavasti teillä on liikuntavaatteet mukana!

Tytöillä oli ensimmäinen kuoroesiintyminen perjantain päivänavauksessa. Oli ilo kuulla heidän lauluaan! Päivänavauksessa myös kerrottiin julistekilpailusta. Mekin osallistumme kisaan, jonka aiheena on "Hyvä elämä". Mitä se tarkoittaa minulle ja sinulle? Tuntuuko elämä hyvältä? Mikä tekee elämästä hyvää? Tutustumme julistetaiteeseen perjantain kuviksen tunnilla, ja alamme suunnitella omia julisteita.
Matikan tunnilla jatkamme allekkainjakolaskua. Tänään tarkastelemme erityisesti jakamista kaksinumeroisella jakajalla. Loppuviikosta opiskelemme suuria lukuja ja pyöristämistä, saapa nähdä, ehdimmekö myös yhtälöitä? Ihan kaikki eivät olleet kerenneet käydä sumdogissa, nyt uusi haaste tälle viikolle, käy laskemassa ainakin 20 laskua joko sumdogissa tai SanomaProssa!

 

Historiassa on tiistain tunnin aiheena kirkko ja uskonto keskiajalla. Opimme uutta ristiretkistä ja kirkon asemasta keskiajalla.

Tällä viikolla aloitetaan tyttöjen liikunnassa jalkapallotunnit. Tytöt pääsevät tutustumaan pelaajan roolin lisäksi muun muassa kapteenin, valmentajan ja huoltajan tehtäviin. Tämä viikko pelataan ja harjoitellaan viiden hengen joukkueissa, jotka on etukäteen arvottu. Pääsette itse ohjaamaan alkuverryttelyjä, suunnittelemaan harjoituksia ja ottamaan vastuuta oman joukkueenne toiminnasta. Tästä tulee hauskaa! Fykessä aiheena on ilmaston suojelu. Miksiköhän se on tärkeää? Biologiassa on aiheena Metsäprojekti. Jokainen tekee omasta metsätyypistään ainakin kaksi esitystä yhteiseen posteriin. http://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteet-2014/luonnonsuojeluliitto-julkaisi-koulumetsaoppaan


Äidinkielessä ja valinnaiskurssilla valmistaudumme tuleviin esityksiimme. Opiskelemme myös lisää tiivistelmän teosta sekä turvallisesta netin käytöstä.

Uskonnossa aiheena on Paavali.

tästä mindmapista näkee, millaisia aiheita metsäprojektiin viime viikolla sovittiin otettavaksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti