sunnuntai 21. syyskuuta 2014

VIIKKO 39

Terveisiä Helsingistä ja mukavaa viikon alkua kaikille!
Tämän viikon. Kohokohtia ovat matikankokeet tiistaina, valokuvaus keskiviikkona klo 13.10 ja lisäksi perjantain päivänavauksemme. Nyt kaikkien pitää saada oma osionsa, n. 2 min mittainen osio valmiina keksiviikkona.
Kaikkien kiusaamisenvastaista mottoa ei vielä ole täällä! Kirjoita se tänne! Äidinkielessä käytämme tunnit tiedonhakuun ja raportointiin sekä päivänavausvideoiden editointiin sekä päivänavausmottojen harjoitteluun niin, että päivänavauksemme jälkeen kiusaaminen oikeasti saadaan vähenemään!
Tiistaina teemme metsäprojektit valmiiksi.

Ankkurit ( Venla, Arttu, Sanni, Aleksi ja Sonja?) vastaavat kartongin sommittelusta niin, että kartongille tulee otsikko, kuva tai näyte ja nimi ainakin yhdestä puusta, aluskasvista, sammalesta tai jäkälästä ja sienestä niin, että jokaisen ryhmän jäsenen tutkimusaihe pääsee näkyviin. Lisäksi kasvien pitää olla sille metsätyypille tyypillisiä ja esitykset monipuolisia. ( ei siis niin, että kaikilta pongahtaa sieltä popplet!)
Jokaiseen kuvaan liitetään siis aurasmalla hyvä opetusmateriaali, josta muut oppivat, millainen kasvi/ sieni/ puu/ sammal tai jäkälä on kyseessä, mitkä sen tuntomerkit ja kasvupaikat yms. ovat ja miten se lisääntyy.
Ryhmän kakkoset, eli Viivi V., Tuomas, Akseli, Anni sekä Viola ja Milka ovat kellottajia ja vastaavat siitä, että jokainen saa tehtyä tämän ajoissa niin, että aurasmat näistä aiheista on tehty huomenna, ennekuin kukaan ryhmästä lähtee kotiin.
Ryhmän kolmoset ovat perämiehiä. Tommi, Alma, Anette, Matias ja Samu- Ville ottavat koko ryhmän yhteisestä metsätyypin esittelystä vastuuta ja tekevät siitä videon. He myös kokoavat ryhmästä ainakin viisi kysymystä asioista, jotka heidän julisteessaan opetetaan.

Neloset, eli Alen, Saku, Kiia, Viivi L. Ja Olli ovat kapteeneita, ja he huolehtivat, että koko ryhmästä otetaan ryhmäkuva ja se kätketään esitykseen joko Qr- koodilla tai aurasmalla. He myös kirjoittavat oman ryhmän kysymykset kahootiin. He myös kiinnittävät kartongin seinälle.

Historiaa ei ole tällä viikolla. Uskonnossa opiskelemme vihdoin kappaleen Paavalista. Jokainen oppii tietämään kuka hän oli, ja miten hän sai nimen Paavali. Fykessä puhumme ilmastonsuojelusta, mikäli Fyken tunti ei tälläkin viikolla mene harjoituksiin.
Kuviksessa teemme julisteet valmiiksi sekä arvioimme niitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti