keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Paavalin kirje roomalaisille

Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja Jumalan kutsuma apostoli, tervehtii kaikkia Roomassa asuvia Jumalalle rakkaita ihmisiä.
Julistamani evankeliumi on ilosanoma Jeesuksesta. Myös te olette Jeesuksen kutsumia. Armo ja rauha teille!
Ensiksi kiitän Jumalaa teistä kaikista, sillä teidän uskostanne kerrotaan kaikkialla. Minä rukoilen koko ajan, että vihdoin saisin tulla teidän luoksenne. Kaipaan kovasti päästä tapaamaan teitä ja toivon, että voisin antaa teille jonkin hengellisen lahjan, joka vahvistaisi teitä. Toivon myös, että te voisitte rohkaista minua uskossani.
Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima, ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka uskovat sen. Jumala vihaa vääryyttä, ja Jumala tuomitsee ihmisen oikeudenmukaisesti. Siksi me ihmiset emme saa tuomita toisiamme sellaisesta, mitä itsekin teemme.
Olemmeko me Jeesuksen seuraajat parempia ihmisiä kuin muut? Emme ollenkaan. Meillä ei ole lainkaan vara kerskailla. Kaikki me olemme synnin vallassa, pahojen ajatusten ja väärien tekojen vallassa. Kaikki me tarvitsemme armoa, ja Jumala on luvannut armahtaa meitä – ja siitä saamme kiittää Jeesusta. Hänen ansiostaan meillä on rauha Jumalan kanssa.
Emme me pysty itse itseämme parantamaan, mutta Jeesus kuoli meidän puolestamme. Siksi me saamme elää turvassa. Jumala on pelastanut meidät, se on aivan varmaa.
Jumalan henki auttaa meitä, jotka olemme heikkoja. Emme me osaa edes rukoilla, mutta onneksi Jumala ymmärtää sydämen sanattomat huokauksetkin. Me tiedämme, että lopulta kaikki kääntyy hyväksi.
Jos Jumala on meidän puolellamme, kukaan ei voi olla meitä vastaan. Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta.

Antakaa koko elämänne Jumalalle. Älkää kulkeko massan mukana vaan ajatelkaa itse ja arvioikaa, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää ja hänen mielensä mukaista.
    Olkoon teidän rakkautenne vilpitöntä. Vihatkaa pahaa, pysykää kiinni hyvässä. Osoittakaa toisillenne lämmintä veljellistä rakkautta. Kilpailkaa toinen toistenne kunnioittamisessa. Olkaa innokkaita, palvelkaa Jumalaa, toivokaa ja iloitkaa, kestäkää vaikeudet ja rukoilkaa hellittämättä. Auttakaa köyhiä, olkaa vieraanvaraisia. Siunatkaa niitä, jotka kiusaavat ja vainoavat teitä. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.
    Olkaa keskenänne yksimielisiä. Älkää pitäkö itseänne muita parempina vaan asettukaa vähäosaisten rinnalle. Älkää olko omasta mielestänne viisaita.
    Älkää vastatko pahaan pahalla. Jos vain teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa. Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, luottakaa Jumalaan. Älkää antako pahan voittaa teitä, vaan voittakaa te paha hyvällä.
Älkää olko kenellekään mitään muuta velkaa kuin että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toisia, on täyttänyt lain kaikki vaatimukset. Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa.
    Hyväksykää joukkoonne myös uskossaan heikot älkääkä ruvetko kiistelemään mielipiteistä. Pyrkikää rakentamaan rauhaa ja vahvistamaan toisianne. Vahvojen pitää sietää heikkojen heikkoutta, eihän Jeesuskaan ajatellut itseään ja omaa voimaansa vaan meitä ja meidän heikkouttamme. Hyväksykää siis toinen toisenne, niin kuin Jeesus on hyväksynyt teidät.
Rauhan Jumala olkoon teidän kaikkien kanssa. Aamen ja terveisiä.

Lähde: Heinimäki, J. (2009). Suomen lasten Raamattu. Otava: Keuruu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti