sunnuntai 12. lokakuuta 2014

VIIKKO 42 - UINTIVIIKKO

Mukavaa uintiviikkoa ja erikoiskiitokset kaikille ihanille oppilaille. Viime voikon kansainvälisyysjuhlasta ja kirpputoripäivän ammatillisesta viennistä! Oli mukava lauantaikoulupäivä. Kiitos myös uskomattoman taitaville voimistelijatytöillemme Viiville ja Annille ja 6b:n Sallalle, niin loistokasta esitystä en olekaan nähnyt livenä vuosikausiin! Teistä kyllä vielä kuullaan!

Tämän viikon tavoitteet liittyvät biologian kokeeseen, nyt pitäisi metsien ja soiden asiat olla vankasti mielessä. Erikoista huolta kannan metsän ekosysteemistä, koska en ole ollut itse paikalla, kun tätä tärkeää asiaa on käsitelty. Tiedätkö, mitä ekosysteemi tarkoittaa? Entä mitä tarkoittaa symbioosi? Mitkä roolit kasveilla, eläimillä ja sienillä ovat ravintoketjussa.

Yltin arviointiin vaikuttaa myös metsäprojekti. Oletan, että jokainen ryhmä viimeistelee oman juttunsa omalla ajallaan, koska olen toistuvasti muistuttanut erästä ryhmää siitä, että yleistieto metsästä puuttuu. Näyttäkääpä nyt, kuinka osaatte ottaa vastuuta yhteistyöstä!

Ylttiä voi käydä harjoittelemassa SanomaPron sivuilla. Oma salasanamme taisi olla tuopit5? Siellä on jokaiseen kappaleeseen hyvät tehtävät, joilla voit testata, kuinka hyvin osaat metsään liittyvät asiat.

Meillä on myös harjoittelijoiden järjestämää liikennekasvatusta tiistaina. Minkä takia liikenneasioista kannattaa puhua joka vuosi, varsinkin näin syksyn pimeiden ja liukkaiden kelien lähestyessä.

 

Matikassa meillä on tilavuusasioita, kunhan varmistamme, että jokainen osaa selittää pituuden ja pinta- alan eron vieruskaverilleen. Mitä olivatkaan tilavuuden yksiköt?

Pidämme tiistaina kertaustietokilpailun keskiajan historiasta.

Torstaina tutustumme Yrityskylä- materiaaliin. Tutkimme, mitä on talous, ja miten se saadaan pyörimään. Menemme yrityskylään Alppilaan 13.11 eli n. kuukauden kuluttua. Sitä ennen meillä on 10 yrityskylätuntia.

Saattaa olla, että tärkeimmät viikon tavoitteesi liittyvät jotenkin uimataitoon. Kuinka moni aikoo saada merkinnän uimataidosta päättötodistukseen? Entä aiotko hypätä ponkuilta? Valitettavasti pääsen itse seuraamaan uintianne vasta loppuviikosta.

Sonja on muuttamassa Jääliin, ja varmaan perjantain uintiretken jälkeen meillä on aika haikeat tunnelmat. Myös Kaisa, Sini- Katariina, Mia ja Matias lähtevät silloin. Perjantaina ei ole musiikkia, vaan klo 13 lähdemme hyvin ansaitulle syyslomalle.

Oikein mukavaa uintiviikkoa kaikille!

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti