sunnuntai 26. lokakuuta 2014

VIIKKO 44

Syysloma on takana, ja edessämme on loppuvuoden pimeimmät viikot täynnä valoisia ja mukavia oppimiselämyksiä.
Tänään luokkaan tulevat uudet harjoittelijat, Anne, Sofia, Milja ja Kari. Tervetuloa maailman parhaaseen 6a-luokkaan!
Tällä viikolla aloitamme lukuhaasteen! Kansallinen lukuhaaste on, että jokainen kansalainen lukisi 30 sivua päivässä, niin lukutaito pysyy pystyssä ja opimme ymmärtämään lukemaamme. Tänään jokainen oppilas huolehtii itselleen pulpettikirjan.  Tässä linkissä on ainakin neljä syytä tarttua kirjaan! Äidinkielessä aloitamme siis  kirjallisuusjakson, vaikka vielä tällä viikolla opiskelemme muuten tiedonhallintaa . Kirjallisuusjakson lopuksi meillä on taas kirjaesitelmät.

Viikon tunneista kolme käytetään yrityskylätunteihin. Tiistaina meille kerrotaan yritykset ja työpaikat, joita saamme hakea ja keskiviikon valinnaiskurssilla teemme työhakemukset. Perjantaina kaikki saavat jo tietää, missä tehtävissä pääsee työskentelemään yrityskylässä.

Matematiikassa opiskelemme tilavuuksia, litrojen ja lkuutiomittojen vastaavuuksia niin, että jokainen tietää viikon lopussa, kuinka monta litraa menee kuutioon ja kuinka monta desilitraa on 1 kuutiodesimetri. Harjoittelemme näiden asioiden kertomista toinen toisillemme ja laskemme paljon tilavuuslaskuja.

Historiassa pidämme koonnin keskiajasta ja siirrymme vähitellen Suomen keskiaikaan. Historiaa on vain tiistaina. Myös biologia-maantietoa on vain yksi tunti  tiistaina, ja silloin suuntaammekin katseemme Afrikkaan, koska aloitamme Afrikka-projektin. 

Fykessä opimme, millä eri tavoin lämpöenergia voi siirtyä paikasta toiseen. Uskonnossa opimme apostolien teoista ja kirjeistä vielä lisää.

Tällä viikolla vaihdamme ryhmiä. Luokkaamme tulee neljä viiden oppilaan ryhmää, joiden kanssa alamme opiskella entistä parempaa tiimityötä. Jokainen ryhmän oppilas saa oman viikonpäivänsä, jona hän erityisesti pitää huolta ryhmän tehtävistä, kaikkien viihtyisyydestä ja mukavuudesta ja tsemppaa ryhmää innostuneeseen lukemiseen.

Mukavaa lokakuun viimeistä kouluviikkoa kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti