sunnuntai 2. marraskuuta 2014

VIIKKO 45Pii paa puu, terve marraskuu!
Kohta menee järvet jäähän,
Saappaat jalkaan, myssy päähän.
Nenä punehtuu, onhan marraskuu.
Pyhäinpäivä on mennyt, valoa pimeyteen toivat tuhannet sytytetyt kynttilät hautausmailla. Muistelimme myös rakkaitamme , joita emme enää täällä maan päällä näe. Tiedätkö, mitkä kolme suomalaista juhlaa on yhdistetty pyhäinpäiväksi?

Tällä viikolla aika paljon oppitunteja menee yrityskylätunteihin, mutta se ei haittaa, koska opimme siinä tulevaa elämäämme varten arvokkaita asioita. Muistavathan kaikki tuoda ostoskuitin huomiselle yrityskylätunnille?

Ohessa näet tämän viikon lukujärjestyksen. Maanantaina on matematiikan tukiopetusta kaikille halukkaille! Perjantain kokeeseen tulevat kaikki mittausasiat kellonajoista piireihin, pinta-aloihin ja tilavuuksiin. Osaatko selittää neliön ja kuution eron?
Matikkaa harjoitellaankin tällä viikolla erikoisesti vielä matikkapäivässä, mutta jokaisen täytyy itse ottaa vastuu siitä, että osaa kaikki asiat riittävän hyvin. Jos tuntuu, että joku asia on jäänyt epäselväksi, niin kysy! muista myös askea ylimääräisiä laskuja ja lisätehtäviä joka päivä. Mitä, jos laittaisitkin viikkotavoitteeksesi, että lasken joka päivä ainakin yhden sivun lisätehtäviä tällä viikolla. Entä sumdogin ja sanomaPron tehtävät, montako niitä aiot laskea?

Yltissä jatkamme Afrikan opiskelua. Meillä pitäisi olla valmiiksi jo mietittynä, mihin kahteen Afrikan maahan tutustumme. Maiden pitäisi olla erilaisilla kasvillisyysvyöhykkeiltä. Tiistain jälkeen sinun pitäisi osata selittää, millaisia eri kasvillisuusvyöhykkeitä ja kulttuurialueita Afrikassa on. Teemme myös yhdessä isoa Afrikan karttaa luokkaan aina, kun on ylimääräistä aikaa. 


Äidinkielessä jatkamme lukutavoitettamme. Merkitse taas fläppitaululle, millä sivulla olet menossa. Katsotaan, kuka oli viikon lukukunkku! Lisäksi opiskelemme vielä erilaisia lauseita. Muistatko pää-ja sivulauseet? Entä millaiset sanat aloittavat aina sivulauseen?

Uskonnossa tehtävänämme oli kertoa digitaalisessa muodossa kertomuksemme Apostolien teoista. Muistathan valmistautua uskonnon tunnille huolella, niin, että pääsette heti tekemään digitarinaanne, että saatte sen tämän viikon tunnilla valmiiksi, mielellään jo esitettyä muille. 

Historiassa alkaa Suomen keskiaika. Muistattehan, mistä ja milloin keskiaika alkoi ja mihin ja milloin se päättyi? Kun tiedämme, mitä Euroopassa tapahtui, on helppo verrata kehitystä Suomen historiaan.

Kuviksessa syvennymme lisää perspektiiviopin saloihin. Toivottavasti kaikki oppivat, kuinka pakopisteen avulla saadaan aitoa syvyysvaikutelmaa kuviin!

Yrityskylätunneilla luomme oman työyhteisömme säännöt niin, että juuri meidän yrityksemme on sellainen, että hyvän ilmapiirin aistii ulkopuolisetkin ja kaikki haluavat asioida juuri meidän yrityksemme kanssa. Opimme myös paljon asioita veroista ja rahan kierrosta yrityksissä.

Oikein mukavaa viikkoa 45  kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti