sunnuntai 16. marraskuuta 2014

VIIKKO 47

Hei taas!
Nyt ollaan menossa kohti vuoden pimeimpiä ja synkimpiä aikoja. Aurinko nousee tänään klo 9.01 ja laskee klo 15.04. Kuinka kauan siis kestää valoisa aika ja kuinka kauan pimeä? Perjantaina samat ajat ovat jo 9.19 ja 14.49, eli yli puolella tunnilla lyhenee päivä työviikkomme aikana!
Tällä viikolla suurta jännitystä  koulutyöhön tuovat arvovaltaiset vieraamme Helsingistä. Jokainen voi mielessään harjoitella vastaamaan ministerin  ja muun seurueen kysymyksiin. Torstaina suunnittelemmekin koulupäivän hiukan eri järjestykseen. Vierailun aikataulusta ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa vielä.Koska kyseessä on koulumme ja luokkamme ja koko koulun kannalta hyvin tärkeä asia, pyydän kaikilta ymmärrystä, jos lukujärjestykset muuttuvat ja joudumme muuttamaan siuunnitelmiamme vielä. Todennäköistä siis on, että torstaina EI ole liikuntaakaan. Haluammehan yrittää parastamme tällä viikolla niin käytöksessä kuin ympäristömme siisteydessä.

Koulutyössä etenemme  äidinkielessä siten,. että luemme oppikirjaa , teemme kynäkulkurin tehtäviä ja sillä aikaa viimeistelemme ryhmä kerrallaan vielä uskonnon projektia. Jokaisella on oltava siksi uskonnon vihko kaikilla tämän viikon äidinkielen tunnilla, ja siellä mieluiten väritettynä oma kuva ja kertomuksen osa siitä uskonnon kertomuksesta.  Tämä on arvioitava projekti, joten jokaisen osuus täytyy olla työssä nähtävissä ja arvioitavissa.
Perjantaina käymme äidinkielen tunnilla katsomassa kummiluokkalaisten vanhojen tavaroiden näyttelyä.  Samalla voimme esittää omia Afrikka-projektejamme heille.

Tiistaina jatkuu Afrikka-projekti.ja torstain äidinkielen tunnilla, joka ajoitetaan juuri ministerin vierailuun, arvioimme ryhmissä toistemme siihen astista projektia, annamme rakentavaa palautetta kannustamme toisiamme vielä parantelemaan omaa osiota. Afrikka -teemainen kuvistyömme jatkuu myös perjantaina kaksoistunnilla. Perjantaina Ei ole matikkaa.


Uskonnossa pidämme pikku testin alkuseurakunnasta  sekä opimme niitä perusteita, joiden pohjalle koko kristinusko alkuseurakunnan jälkeen rakentui.  (Ehkä pääsemme myös katsomaan toistemme kertomukset? Yritämmekö ryhminä saada ne valmiiksi?)

Matikassa alamme oikein kunnolla opiskella geometriaa, eli kulmia, kolmioita, nelikulmioita jne. Jokainen voikin ladata koneelleen ohjelman "Geometry Pad", jolla on mukava piirrellä näitä geometrisia kuvioita ja tehdä tehtäviä.  Osaathan jo vieruskulman ja ristikulman sekä sen, miten vieruskulman suruuden voi laskea?

Fysiikassa teemme vielä johtopäätöksiä viimekertaisista tutkimuksistamme, millä kolmella eri tavalla lämpö siirtyy. Lisäksi saatamme päästä jo opiskelemaan erilaisia aineita.

Valinnaiskurssilla käsittelemme vielä Yrityskyläasioita ja suunnittelemme jatkso, esim. joulutoria.

Tässä onkin topsi paljon opittavaa tälle viikolle. Muistammehan silti luku-urakkamme. Miettikääpä jo valmiiksi, mistä kirjasta pidätte kirjaesitelmän, esitelmät alkavat seuraavalla viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti