sunnuntai 23. marraskuuta 2014

VIIKKO 48

Aineiden ominaisuuksia
"Pihlaja ei kanna kahta taakkaa." Tämä vanha ennustus tuli mieleeni, kun Matti Alasaarelan luvalla lisäsin tämän hänen  hienon kuvansa blogiimme. Millaiseksi arvelet tämän ennustuksen ja tämänsyksyisten runsaiden pihlajanmarjojen veikkaavan tulevan talven lumitaakan?

Tänään aurinko nousee klo 9.25 ja laskee klo 14.44. Kuinka kauan valoisa aika kestää? Tätä vuoden pimeintä aikaa kutsutaan kaamokseksi, mutta emmehän anna kaamosmasennuksen pimentää iloista mieltämme? Onneksi monet jouluvalot ja tasan kuukauden päässä häämöttävä jouluaatto tuo paljon iloa ja valoisaa mieltä elämään kaikkien mukavien koulujuttujen lisäksi.

Tällä viikolla on kirjaesitelmien ja arviointien aika. Anne ohjaa meitä tekemään mahdollisimman hyvät  kirjaesitelmät. Toisaalta pitäisi myös suunnitella monta yhteistä juttua. Millaisen joulukalenterin toteutamme? Miten arvioimme historian keskiaikajakson perjantaina? Millaisen joulutoripöydän pystytämme koulun joulutoripäivänä 11.12. Miettikääpä keskiviikkoon mennessä näitä juttuja, niin pidämme valinnaiskurssin yrityskylätunnin päätteeksi pikkuparlamenttia aiheista. Pohtikaa, onko muitakin päätettäviä asioita, ja kertokaa luokkamme oppilaskunnan hallituksen jäsenelle Kiialle.

Tällä viikolla Kari opettaa meille fysiikassa erilaisita aineista, esimerkiksi metalleista ja  muoveista. Tärkeää on huomata, että fysiikkaa on sekä  huomenna tiistaina että torstaina

Tällä viikolla opiskelemme matematiikassa  lisää vielä nelikulmioista sekä  mittakaavaa, yhdenmuotoisuutta, suurennoksia ja pienennöksiä .

Uskonnossa Milja opettaa meille kristittyjen uskonsa pohjaksi määrittelemän uskontunnustuksen.

Historiaa meillä on vain perjantaina ja silloin on arviointi keskiajasta.

Biologia-maantiedon tavoitteena on saada tällä viikolla sekä Afrikkaprojekti että kuvaamataidon työ valmiiksi. Muista tehdä eläimiä dioraamaasi. Ne, jotka eivät tehneet perjantaina dioraaman seiniä valmiiksi, tekevät sen omalla ajallaan esim. tänään tai huomenna koulun jälkeen. Kun videosi on valmis, liitä jokin maatasi kuvaava kuvio yhteiseen Afrikan karttaan, kirjaudu Aurasmaan kanavalla Afrikka, salasana Afrikka ja liitä oma videosi karttaan juuri oman maasi kohdalle!OIKEIN MUKAVAA MARRASKUUN VIIMEISTÄ VIIKKOA KAIKILLE!1 kommentti:

  1. Hienon kuvan saitte luoggablogiin Alasaarelan Matilta!
    Niin se aika kuluu, kohta ollaan jo joulukuussa.
    Mukavaa loppuviikoa luokkaanne.

    Jaana Väyrynen

    VastaaPoista