sunnuntai 30. marraskuuta 2014

VIIKKO 49

Hyvää adventinaikkaa kaikille!
Ylläoleva talvea odottava talventörröttäjä on ystäväni taiteilija  Anne Leppäsen ottama valokuva.
Tiedätkö, minkä surullisen tapahtuman 75-vuotispäivää vietettiin eilen, ensimmäisenä adventtina?
Nyt alkaa joulukuu ja juhlakuu ja sitä myötä tämä kolme viikkoa, mitä meillä on yhä jäljellä, menee kuin yksi hujaus vain!
Tällä viikolla Kari, Anne , Milja ja Sofia pitävät viimeisiä harjoitustuntejaan ja perjantaina on hyvästelyn aika. Kiitos jo tässä vaiheessa työstä, jonka olette tehneet oppimisemme eteen!

Äidinkielessä pidämme Karin opastamana puheita (ja viimeisen kirjaesitelmän). Pohdimme, millainen on hyvä puhe, ja pidämme jokainen juuri sellaisen, mitä on mukava kuunnella. Viikkotavoitteet teemme taas kotitehtävänä. Torstaina on luetun ymmärtämistesti ja pieni sanelu.

Yltissä esitämme omat Afrikka-projektimme ja arvioimme niitä. Lisätehtävänä on etsiä tällä viikolla uutisia Afrikasta, olkaapa tarkkana kuunnellessanne/katsellessanne/ lukiessanne uutisia. . Pelaamme myös GeoZoom-peliä Afrikasta. Sen voi jokainen ladata omalle iPadilleen.

Historiassa alamme tutkia kaukomaiden historiaa. Jokainen myös varmistaa, että kaikki syksyn historiajutut ovat palautettuna Google classroomiin. Myös se video/esitelmä/puppet pals, joka tehtiin ritariajasta!(Tallenna kameran rullaan->  historia classroomissa: jaa luokallesi)

Matematiikassa laskemme Miljan ja Sofian kanssa mittakaavaa, tutkimme erilaisia kappaleita ja opiskelemme matemaattista päättelyä.

Milja pitää meille tällä viikolla kaksi tuntia uskontoa, keskiviikkona ja torstaina. Opiskelemme luostarielämää ja kirkon jakautumista kahteen suuntaan, idän ja lännen kirkoiksi.

Kuviksessa saamme myös Annen johdolla Afrikka-dioraamamme valmiiksi.  Voimme myös vapaa-ajalla ja mielissämme suunnitella joulukorttia seuraavan viikon joulutorille.

Valinnaiskurssilla perustamme yrityksen joulutoria varten laadimme budjetin ja  asetamme myyntitavoitteet.
Perjantaina onkin itsenäisyyspäivän aatto. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti