sunnuntai 7. joulukuuta 2014

VIIKKO 50

Hyvää Jean Sibeliuksen yntymäpäivää! Tällä viikolla on kansainvälinen koodauviikko, ja silloin kaikki osallistuvat koodaustuntiin, jee ! Tänään alkaa tämän vuoden toiseksi viimeinen kouluviikko. Torstaina meillä on joulujuhlana iltatori, ja meidän luokkamme tavoitteena on saada iltatorilla mahdollisimman paljon hyvää joulumieltä ja -myyntiä tulevaa Lofoottien leirikoulua varten. Koulussa valmistamme pipareita, torttuja ja glögiä, mutta on toivottavaa, että jokainen tuo myös muuta myytävää ja arvottavaa. Jokainen voi kotonaan  vanhempien kanssa laskea tuomansa tuotteen "hankintahinnan" eli nettohinnan, jonka saa halutessaan takaisin itselleen tai sitten omalle talkootililleen. Jos tuote ei mene kaupaksi, sen saa viedä takaisin kotiin. Kaikki VOITTO laitetaan yhteiselle talkootilille.

Tänään laskemme, kuinka paljon pipariainekset tulevat maksamaan yhtä oppilasta kohden. Jokaisen kannattaa tehdä mahdollisimman monta piparia taikinastaan, että yhden piparin hankintahinnaksi tulisi mahdollisimman vähän. MIKSI?

Matikassa opiskelemme vielä päättelyä ja vihkolaskuja ja päässälaskuja ja kertaamme mahdollisimman paljon perjantain kokeeseen. Kuinka monta asiaa aiot kerrata päivittäin?  Lisäksi nyt on valtakunnallinen koodausviikko, joten kaikki koodaamme tällä viikolla. Esim. tästä linkistä pääsee prinsessaluisteluun. Koodaus on yksi osa matematiikan opetussuunnitelmaa tulevaisuudessa. MATIKKAA on tällä viikolla joka päivä. 


Äidinkielessä meillä on yhä luku-urakat ja viimein keskiviikkona pidämme kauan suunnitellun luetun ymmärtämisen. Lisäksi yrityskylän tiimoilta teemme kirjoitelman aiheesta "Yritys hyvä".  Lisäksi perjantain äidinkielen tunnilla menemme katsomaan opiskelijoiden valmistamaa näytelmää "pieni tulitikkutyttö" yliopistolle. 
Huomaathan, että meillä on huomenna uskontoa, torstaipäivää on lyhennetty  iltatorin takia. toinen tunti annetaan vapaaksi viikolla 51. Silloin katsomme apostoleista tehdyt videot ja arvioimme niitä.

Huomenna on ylttiä, silloin katsomme loppuun kaikki Afrikka-videot ja teemme yltin urakat loppuun. (Liput! )" Mitä opin Afrikasta"-arviointi jne.

Tällä viikolla ei ole Historiuaa eikä Fykeä. Kuvaamataidossa  teemme kuvaamataidon portfolion.

Nyt urakoimaan kaikki keskeneräiset työt valmiiksi!


Mukavaa työviikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti