sunnuntai 14. joulukuuta 2014

VIIKKO 51

Ja nythän on joulukuun viimeinen kouluviikko alkamassa.
Joulun ikkunalla
kaksi kynttilää palaa.
Kynttilät lempeää valoansa
pimeään yöhön valaa.
Sillä yö on hyvin musta,
lapseni, näet sen.
Siksi on vaikea eksymättä
olla ihmisen;
siksi on vaikea olla hyvä,
sen jo varhain koit.
Mutta Joulun ikkunalla
aina kynttilät nähdä voit.
Lapseni, katso, ne loistavat kyllä
hyvin kauaksi pimeään.
Tiedätkö, että kynttilät ovat
Rauha ja Rakkaus nimeltään.
Siksi ei, lapseni, tarvitse kovin
peljätä pimeää.
Aina Joulun ikkunalle
kynttilät syttyy. Ne lapsi, nää! (Marjatta Kurenniemi)


Tällä viikolla yritämme jo rauhoittua monessa asiassa jouluiseen tunnelmaan, liikunnassa on joulumatkustusta, käymme joulukirkossa ja vietämme kummiluokan kanssa pikkujoulua torstaina. Muun ajan vietämme joulu-urakoiden ja ongelmanratkaisutehtävien parissa.( P.S. Käykääpä katsomassa Google classroomia!Käy jokaisessa luokassa katsomassa, sinne ilmestyy tehtäviä, joista saat kerättyä pisteitä joulupolkupelissä. Olkaapa tarkkana!)
Äidinkielessä opettelemme, mitä tarkoittaa virke ja oepttelemme sen myötä erilaisia lauseita. Olisi myös mahtavaa, jos jokainen kirjoittaisi pienenpienen joulurunon muistoksi viimeisestä alakoulun joulusta. Biologiassa lopetamme Afrikka-jakson. Yhdessä siivoamme luokan joulukuntoon.

Tekemättömiä töitä viime viikolta oli aika paljon. Ollin luetun ymmärtämiskoe, monien QR-koodikirjaesittelyt ja viikon 50 onnistumiset puuttuivat. Kiian ja Aneten blogia en löytänyt enää lainkaan???
Käykääpä katsomassa Google classroomia!Käy jokaisessa luokassa katsomassa, sinne ilmestyy tehtäviä, joista saat kerättyä pisteitä joulupolkupelissä. Olkaapa tarkkana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti