sunnuntai 11. tammikuuta 2015

MUKAVAA VIIKKOA 3!

Hyvä Tuomas (21.12) joulun tuopi, paha Nuutti (13.1.) pois sen viepi... Nyt ovat alkaneet reikäleivät ja härkäviikot, kuten ennenvanhaan sanottiin joulun juhlakauden päättyessä. Aloitamme arjen kovassa pakkassäässä, mutta lauhenevaa on edessäpäin. Päiväkin on taas kukonaskelta pidempi. Dylan tulee maanantaina luokkaamme avustamaan silloin tällöin ja seuraamaan itsesäätelytaitojen kehittymistä ja Dimitri tulee seuraamaan keskustelujamme matematiikan filosofiasta, ehkä torstaina.


Ohessa terveydenhoitajan tarkastusajat:


Äidinkielessä opiskelemme erilaisia virke- ja sivulauseasioita, mm. epäsuoria kysymyslauseita. Kaikkien pitäisi oppia, millainen lopetusmerkki tulee virkkeeseen, jossa on epäsuora kysymyslause.
Keskiviikkona suunnittelemme oman kirjan juonikaavion ja tyylilajia ja alamme kirjoittaa sitä valinnaiskurssilla. Pohdimme juonta siten, että niistä syntyy kirjan lukujen otsikot. Näitä kaikkia prosessoimme ja voimme muutalla matkan varrella. Huolehdimme systeemistä, jolla jokainen saa tallennettua oman kirjansa ainakin kahteen eri paikkaan jokaisen oppitunnin lopussa niin, ettei kirja koskaan joudu hukkaan. Luemme myös ahkerasti omaa pulpettikirjaa. Kuinka monta sivua aiot lukea tällä viikolla?

Matematiikassa harjoittelemme ongelmanratkaisua. Torstaina filosofoimme matematiikasta. Tärkeää on opiskella yhteistoiminnallisia taitoja matematiikassa, koska perjantaina pidämme pienen "Mitä osaan" testin pareittain. Mieti, mitä sinä voisit opettaa muille ja mitä sinä voisit oppia kavereiltasi. Tammikuun matematiikassa pohdimme tätä jokaisella tunnilla. Perjantaina aloitamme uuden kirjan.

Tällä viikolla meillä on maantietoa vain yksi tunti. Olemmekin lähdössä mielenkiintoiselle tutkimusmatkalle itään. Tiistaina opiskelemme kertomaan ainakin kymmenen asiaa Aasian kartasta. Aasian rajat, Aasian koko ja sijainti maapallolla, Aasian suurimmat ja merkittävimmät valtiot, Aasian tärkeimmät joet, järvet, vuoret, ylängot, niemet ja saaristot. Nyt teillä on myös mahdollisuus ehdottaa, miten opiskelemme Aasian.

Historiassa alamme pohtia, miten maailma muuttuu keskiajan jälkeen. Hyppäämme tässä vaiheessa kaukomaiden kulttuurien yli ja aloitamme opiskella keskiajan jälkeistä elämää Euroopassa. Mitkä asiat johtivat siihen, että maailma alkoi muuttua?

Uskontoa on tällä viikolla kaksi tuntia, tiistaina ja torstaina. Tiistaiksi pitää opiskella vielä joulunajan pyhien kristillinen merkitys ja ajankohta tästä padletista. Uskonnossa opiskelemme sitten Afrikan ja Aasian uskontoja.

Kuvaamataidossa teemme valmiiksi taidejäljennökset Edward Munchin töistä.

TÄMÄN VIIKON JATKUVAT VIELÄ VIIME VIIKOLLA ANNETTUJEN RYHMIEN TEHTÄVÄT:

HIKET:Taulun pyyhkiminen ja luokan siisteys, läksyjen merkintä. (Viikon ympäristöteko)

KASA:Laivan imurointi, matikan läksyjen tarkistus. (Viikon matemaatikko)

VAVA: Yhteistyön arviointi, jaettujen monisteiden palautus, rahojen ym. lappujen keräys. (Viikon auttavaisin)


VILLISIAT:Äidinkielen tehtävien tarkastus, Katsomon imurointi. Viikon leikki tai peli.


ASVA:Viikon tiedottaja, uutiset, tärkeistä asioista kertominen, kaverien tsemppaus! (Viikon positiivinen!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti