sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Viikko 5

Parhaat terveiset Lontoosta! Olipa aivan mullistavan mukava viikko BETT 2015-messuilla!

Asioita tuli tuhansia ja tuhansia, niin kuin nyt 8,9 miljoonan asukkaan kaupungin messuilta voi kuvitellakin. Tässä viikon aikana yritän kerätä tietoja ja tunnelmia messuilta ja etenkin Flitch Green Academy-kouluvierailulta.Myös hotellini oli aivan Lontoon ytimessä, Charing Cross -metroasemalla aivan Trafalganin aukion, National Galleryn ja Amiraali Nelsonin patsaan vieressä.

Mukavaa oli myös lukea kommenttejanne, että olitte oppineet viime viikolla paljon ja että tavoitteenne olivat pääosin toteutuneet. Katsotaanpas, miten äidinkielen kokeet vahvistavat käsityksiänne!

Nyt on jo viikko 5 ja tammikuun viimeinen viikko. Talven selkä on jo taittunut ja saamme nauttia kunnon lumisesta talvesta ja hiihtokeleistä.

Tällä viikolla aloitamme Kiina-projektin. Käytämme siihen äidinkielen, maantiedon, fysiikka-kemian, kuvaamataidon ja matematiikan tunteja. Myös musiikinopettaja on kertonut, että kiinalaiseen musiikkiin tutustutaan musiikin tunneilla. Liikunnanopetuksessa on meneillään luistelujakso, mutta sisäliikuntatunneilla ja välitunneilla olisi varmaan mainio tilaisuus tutustua esim. kiinalaiseen aamuvoimisteluun eli tai-ji'hin. Miettikääpä valmiiksi, mitä haluaisitte tietää Kiinasta ja kiinalaisista.

Äidinkielessä meillä on tiistaina luetun ymmärtämistesti, keskiviikkona vähän draamaa ja torstaina aloitammekin sanaluokkien opiskelun. Aletaanpa kaivella älynnystyröitä, mitä mahtaakaan tarkoittaa verbi, pronomini ja substantiivi! Matematiikassakin keskustelemme vähän siitä, miten kiinalaiset laskevat matematiikkaa, mutta pääosin etenemme oppikirjan mukaan päässälaskutaitoja kehitellen!

"

Historiassa opiskelemme edelleen maailman muuttumista keskiajan jälkeen sekä pohdimme, millainen asema kuninkaalla oli sen ajan maailmassa. Uskonnossa aiheena on reformaatio. Mahdatteko tietää viikon loppuessa, kuka tämän kuvan herra on?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti