sunnuntai 1. helmikuuta 2015

VIIKKO 6

Helmikuu on tullut, puhtaat valkohanget, pakkasherra nurkissa jo paukuttaa!

Kaikki, jotka elää, unestansa herää, suksin, kelkoin hangelle he kiiruhtaa! 

Norja suksi jalkaan, joutukaa, kukapa se ensimmäisnä kiiruhtaa! 

Punaposket hohtaa, laulut soi, laskiainen kaiken tämän riemun toi!Tällä viikolla on sanomalehtiviikko, Japani-viikko ja vietämme torstaina myös Runebergin päivää. 

Äidinkielessä jatkamme sanaluokkien parissa, varsinkin verbien, samalla tutkimme sanomalehtiä ja etsimme uutisia Aasiasta. Keskiviikkona on taas kirjojen kirjoittamista ja tarkastuspiste viidelle seuraavalle oppilaalle. Muistammehan myös lukea pulpettikirjaa, laitan lukusivutaulukon taas jakoon!

Matematiikassa pitäisi oppia, miten desimaalilukuja jaetaan, ensin päässälaskuna, sitten allekkain. Mitä arvelet, miten tämä asia kannattaisi opiskella?

Maantiedossa opiskelemme vielä tiistaina Kiinaa niin, että jokainen esittää oman diansa. Nyt monella oli kuitenkin hävinnyt tiedot, kun Keynotesta siirrettiin dia slidesiin. Pyytäisinkin kaikkia lähettämään tänään oman Keynotensa, että saisimme koko luokan esityksistä yhtenäisen Kiina-keynoten, joissa kukin vuorollaan kertoisi omasta aiheestaan. Siitä jatkammekin suoraan itään saarivaltio Japaniin, jonka maantiedettä, kansaa ja kulttuuria tutkimme tällä viikolla. Millaiset raportit haluaisitte tehdä Japanista?

Historiassa pidämme tiistaina pienen kyselyn Euroopan muutoksista keskiajan jälkeen. Miten haluaisitte kertoa, miten hyvin olette tämän meneillään olevan jakson oppineet? Sen jälkeen siirrymmekin Amerikan historiaan.

Uskonnossa kuulemme ryhmien esitykset protestanttisien liikkeiden synnystä. Tämä työ aloitettiin jo viime viikolla. 

Kuvaamataidossa aloitamme taidehistorian jakson, jossa tutustumme Suomen taiteen Kulta-aikaan ja sen mestareihin. Jokainen katsokoon allaolevista linkeistä itselleen mieluisimman mestarin, jonka työhön/töihin lähemmin haluaa tutustua. 


Helene Schjerfbeck | Albert Edelfelt Elin Danielson | 
Ellen Thesleff | Magnus Enckell | Hugo Simberg | Juho Rissanen Pekka Halonen Eero Järnefelt Ville Vallgren / Akseli Gallen-Kallela / Maria Wiik / Helena Westermarck

Kuinka moni olisi halukas tekemään runebergintorttuja myyntiin torstaiksi? Se voisi olla omapräinen ja mukava keino ansaita leirikoulurahaa!
MUKAVAA VIIKKOA KAIKILLE !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti