sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Viikko 7

Kylläpä on ollut mukava tulla kouluun ja lähteä koulusta, kun on ollut vähän valoisaa taivasta näkyvissä aamuin ja iltapäivisin. Ja nyt viikonloppuna aurinko oikein helli meitä!

Tällä viikolla on oikein monenlaista poikkeusta, joten olkaapa tarkkoina lukujärjestyksen kanssa.

Maanantaina oma opettaja on Helsingissä, ja Noora on sijaisena! Noora pitää myös poikien tukiopetuksen.

Tiistaina meillä on uskontoa ja äidinkielen luetunymmärtämistesti, jonka Raija pitää, historian tunnilla. Historiaa on sitten torstaina ja perjantaina.


Keskiviikkona äidinkielen tunnilla ja valinnaisissa Dylan pitää meille oppitunnin, jolloin välituntia EI ole ja koulu loppuu jo 14.15 opettajankokouksen takia.

Torstaina tulevat abit meille penkkareita pitämään liikuntavälkällä klo 10.15. Heillä on lukion viimeinen koulupäivä. Torstaina meillä on myös maantietoa ja historiaa, ei Fykeä eikä uskontoa. Seuraavalla viikolla onkin Aasia-jakson arviointi.

Perjantaina meillä on ensimmäisellä tunnilla toinen osa Raijan luetunymmärtämistestistä. Kakkostunnilla meillä on vanhojenpäivän tanssit salissa, kolmannella tunnilla historiaa ja nelosella äikkää.

Lauantaina 14.2 ystävänpäivänä meillä on Unicef-kävely ja koulua on klo 8.30-12.00. Pidetäänpä yllä oikein innostunutta reippailumieltä!

Viikon 7 tavoitteet:

Tällä viikolla meillä on ystävänpäiväviikko ja mediataitoviikko. Ystävänpäivän kunniaksi jokaiselle arvotaan salainen ystävä, jota autetaan koko viikko, ollaan erityisen kohteliaita ja ystävällisiä, mutta kuitenkin niin, ettei kukaan saisi tietää tai huomata, kula on juuri sinun salainen ystäväsi. Voit myös miettiä, miten huomaisit omaa kummiasi ystävänpäivänä.

Matematiikassa meillä viimeistellään ja kerrataan desimaalilukujen jakolaskua, koe desimaaliluvuista on ensi viikon maanantaina! Kuinka hyvin muistat allekkainjakolaskun?

Äidinkielessä keskitymme sanaluokkiin, mediataitoihin ja luetun ymmärtämisiinn, joita pidetään vähän niinkuin taitojen kartoittamiseksi yläasteelle siirtymistä varten. Niitä ei saa kuitenkaan ruveta yhtään jännittämään!

Uskonnossa opiskelemme, millainen on kristikunta tänään.

Maantiedossa opiskelemme Japanin, Thaimaan ja Lähi-Idän asioita. Varmista, että oma ja parisi Japani- esitys on valmis! Pidäthän huolen, että osaat näyttää Japanin kartalta, sekä sen pääkaupungin että tärkeimmät saaret ja ainakin yhden tulivuoren. Muistatko, kuinka monta tulivuorta Japanissa on?

Historiassa keskitymme löytöretkiin. Jokaisen pitäisi osata nimetä ainakin kolme löytöretkeilijää ja piirtää heidän retkensä kartalle, sekä kertoa, mitä he lähtivät etsimään ja mitä he löysivät.

Oikein iloista ja mukavaa viikkoa 7 kaikille!

Tässäkin mukava linkki Akseli Gallen-Kallelan kuviin, joita saa vapaasti käyttää, kunhan mainitsee lähteenä Gallen-Kallelan museon.

Satutko tuntemaan tämän taideteoksen, kukahan kuuluisimmista kultakauden mestareista sen on maalannut?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti