sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

VIIKKO 11

Hei kaikki, ja tervetuloa uusin innoin alakoulunne viimeiselle työrupeamalle! Kahdentoista viikon päästä olemme jo kaikki kesälaitumilla ja te olette toivon mukaan yläkoululaisia! Nyt ponnistellaan yhdessä niin, että ollaan valmiita katsomaan innostunein, oppivaisin ja reippain mielin tulevaisuuteen.
Tänään luokkaamme tulevat uudet harjoittelijat, Minna ja Mari, tervetuloa maailman parhaaseen 6a-luokkaan. Toivottavasti kaikilla on ollut oikein antoisa hiihtoloma! Tässä näkyy, miten 6a-luokkalaiset kerroimme tehneemme hiihtolomalla!

Tämä viikko sujahtaakin varmasti nopeasti, koska torstaina on hiihtopäivä. Sen tiimoilta onkin monta  palaveria varmaan alkuviikosta. Toivottavasti saamme hienot hiihtokelit! Lämpimiä ainakin on luvattu.
Äidinkielessä kertaamme vielä lauseenjäsennystä ja sijamuotoja. Lisäksi arvioimme toistemme kirjoja. Kukin voi miettiä, olisiko paras tapa lukea  ja arvioida kaksi tekstiä nimettömänä vai niin, että jokainen saisi itse valita omalle työlleen kaksi luottolukijaa. 

Tiistaina on urakkapäivä, jolloin sinulla tulee olla matematiikan, äidinkielen, historian ja uskonnon kirjat mukana. Keskiviikkona ei ole valinnaiskursiia. 

Teemme kuvistyöt loppuun, sekä teemme pienen esittelyn siitä taiteilijasta ja taideteoksesta, jonka työn jäljensimme. Teemme myös pienet kortit liitettäväksi kuvien viereen.
Historiassa opiskelemme, kuinka kaakao, kahvi, maissi  ja muut uudet tuotteet ja rikkaudet virtasivat löytöretkien seurauksena Eurooppaan ja kuinka rikkaudet houkuttelivat   toisaalta orjakauppaan  ja muihin  kielteisiin  juttuihin.  Mitä olemmekaan saaneet intiaaneilta? 

Matematiikassa jatkamme murtolukuja. Ensin kerrataan perusasioita, sitten jatketaan enemmän murtolukujen kertolaskua. Lisäksi alamme käydä systemaattisesti läpi Matildan ja Taavetin matemaattisia seikkailuja matematiikasta filosofoiden. Tarkoitus olisi oppia keskustelemaan asioista niin, että voisimme auttaa itseämme ja muita oppimaan paremmin, sekä huomaamaan, että työtä tekemällä ja ponnistelemalla voimme kehittyä paremmiksi oppijoiksi. 

Uskonnossa pohdimme yhdessä oikeudenmukaisuutta, ja miten voisimme toteuttaa sitä paremmin elämässä. Uskontoa on myös perjantaina. (Mari harjoittelee uskontoa, ja tämä on siksi, että tunnit riittäisivät paremmin)
Tällä viikolla meillä alkavat viimeiset tiimit. Tästedes teemme joka maanantai viikkotavoitteet itsellemme joko blogiin tai classroomiin, mutta jokainen tiimi asettaa itselleen myös ainakin yhden yhteisen tavoitteen, missä he aikovat erikoisesti YHDESSÄ onnistua. OIKEIN MUKAVAA VIIKKOA KAIKILLE!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti