sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Viikko 13

Kylläpä olikin ihmeellistä katsoa viime perjantaina auringonpimennystä, ja millainen kelmeä valo maisemassa sen aikaan olikaan. Nissilän Lasse on saanut näin hienon kuvasarjan auringonpimennyksestä:

Lauantaina oli lisäksi kevätpäiväntasaus! Linkissä on vähän mielenkiintoista tietoa sen historiasta.

 

 

Tälle viikolle 13 on merkitty paljon arviointia. Torstaina on äidinkielen koe, joten koko alkuviikon äidinkielen tunnit ja keskiviikon valinnaiskurssin ajan kertaillaan kokeeseen tulevia asioita. Perjantaina on sanelu, eikä silloin ole ollenkaan matematiikkaa.

Tiistaina on kaksi tuntia kuvista, aloitamme savotyön. Siksi toivomme teidän tuovan pahvisia muotteja savitöitä varten. Myös, jos teillä on pintakoristeluun sopivia pitsikuvioisia juttuja tms, niin niitäkin kannattaa tuoda.

Huomenna on lehtemme julkistamistilaisuus. Vielä puuttuvat alkoholiryhmän työt ja haastattelut, sekä peliriippuvuusryhmän haastattelut, niitä ei löytynyt mistään, joten ennen ruokailuun menoa katsomme yhdessä kaikkien näiden ryhmien kirjoitukset. Toimitussihteerin ja päätoimittajien olisi syytä tarkastaa tekstit ja sisällysluettelo viimeistään liikuntavälkällä. Jokainen voisi miettiä, miten saisimme lehdellemme. Mahdollisimman paljon lukijoita, ja miten saisimme lukijapalautetta. Torstaina meillä pohditaan vielä fyken tunnin aikaan terveellisiä elämäntapoja, biologian kirjat mukaan.

Tällä viikolla opettelemme vielä matikassa murtoluvun jakamisen kokonaisluvulla ja murtoluvulla, ja alamme jo kertailla ja vahvistaa osaamistamme viikon päästä tulevaa matikankoetta varten.

Perjantaina meillä on vasta historiaa. Ensin kertaamme vähän jaksoa 4, ja sitten aloitamme lukea Ruotsi-Suomen historiaa ja sieltä kuningas Kaarle kahdettatoista.

Uskonnossa pohdimme edelleen etiikkaa, eli sitä, millainen rangaistus olisi kohtuullinen ja sopiva mistäkin rikoksesta.

Lisäksi tavoitteena olisi käyttää Classdojo-arviointia jokaisella oman opettajan oppitunnilla. Työskentelypisteitä saa, jos käy itse kirjautumassa Classdojoon antamallani salasanalla. ( appin voi myös ladata omalle iPadille) toiset pisteet saa jokainen, jonka vanhempi on torstaihin mennessä käynyt kirjautumassa!

Mukavaa viikkoa 13 kaikille!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti