sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

VIIKKO 17

TERVEISIÄ POROMAISEMISTA!
Olimme kaikkien koulumme opettajien kanssa pitämässä Pudasjärvellä koulutuspäivää viikonloppuna. Samalla reissulla meillä oli mahdollisuus vierailla Virkkusen porotilalla ja kotimuseossa Taivalkosken puolella. seillä oli vielä täysi talvi, vaikka tiet alkoivatkin olla vähän "rospuutto"- eli kelirikkokunnossa.
Tällä viikolla meillä on kaksi oikein isoa yritystä: Hese-kisa ja historian koe.
Hese-kisassa 12 oppilasta kisaa koko päivän, ja kaksi varamiestä juoksevat lisäksi kierrosviestin.
Muut tsemppaavat ja kannustavat, koska kisassa palkitaan myös paras kannustaja!
Lähdemme keskiviikkona klo 9.30 ja palaamme vasta neljän maissa.
Matikassa meillä on tavoitteena oppia prosenttilaskut yhtä hyvin kuin kertotaulut. Jokaisen tulisi varmistaa, että tietää, miten lasketaan yksi prosentti jostakin luvusta tai hinnasta, ja sen avulla myös muut prosentit.
Äidinkielessä kirjoitamme vuoropuheluita historian teksteistä, taitaapa joku äikän tunti mennä kevätjuhlaesityksen harjoitteluun. Äidinkielen urakkana on tällä viikolla saada kaikki kynäkulkurin sivut sivulle 61 asti tehtyä. (Ne ovat olleet jo aiemmin läksynä, mutta kaikki eivät olleet tehneet kaikkia)
Historiassa käymme loppuun jakson V ja tutustumme vielä säätyvaltaan ja itsevaltiuteen Ruotsi-Suomessa. Muistamme lukea joka päivä historian kokeisiin, jotka ovat perjantaina. Kertaamme vielä torstaina.
Fykessä jatkamme sähköasioita tiistaina.
Mukavaa viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti