BG/MT

Ankkurit ( Venla, Arttu, Sanni, Aleksi ja Olli) vastaavat kartongin sommittelusta niin, että kartongille tulee otsikko, kuva tai näyte ja nimi ainakin yhdestä puusta, aluskasvista, sammalesta tai jäkälästä ja sienestä niin, että jokaisen ryhmän jäsenen tutkimusaihe pääsee näkyviin. Lisäksi kasvien pitää olla sille metsätyypille tyypillisiä ja esitykset monipuolisia. ( ei siis niin, että kaikilta pongahtaa sieltä popplet!)
Jokaiseen kuvaan liitetään siis aurasmalla hyvä opetusmateriaali, josta muut oppivat, millainen kasvi/ sieni/ puu/ sammal tai jäkälä on kyseessä, mitkä sen tuntomerkit ja kasvupaikat yms. ovat ja miten se lisääntyy.
Ryhmän kakkoset, eli Viivi V., Tuomas, Akseli, Anni sekä Viola ja Milka ovat kellottajia ja vastaavat siitä, että jokainen saa tehtyä tämän ajoissa niin, että aurasmat näistä aiheista on tehty huomenna, ennekuin kukaan ryhmästä lähtee kotiin.
Ryhmän kolmoset ovat perämiehiä. Tommi, Alma, Anette, Matias ja Samu- Ville ottavat koko ryhmän yhteisestä metsätyypin esittelystä vastuuta ja tekevät siitä videon. He myös kokoavat ryhmästä ainakin viisi kysymystä asioista, jotka heidän julisteessaan opetetaan.

Neloset, eli Alen, Saku, Kiia, Viivi L. Ja Sonja ovat kapteeneita, ja he huolehtivat, että koko ryhmästä otetaan ryhmäkuva ja se kätketään esitykseen joko Qr- koodilla tai aurasmalla. He myös kirjoittavat oman ryhmän kysymykset kahootiin. He myös kiinnittävät kartongin seinälle. 

AURASMA: 

1. Tallenna oma esityksesi, (jos se on video, niin Max 1,5 min) kameran rullaan. 

2.Avaa aurasma, paina Aura-merkkiä alareunassa.
Kirjaudu tarvittaessa aurasmaan.

3. Valitse alareunasta  +

4. Valitse oikeasta alareunasta Device 

5. valitse nyt yläpalkin oikeasta reunasta +, millä lisäät oman esityksesi aurasmaan. 

6. Valitse nyt lisäämäsi kuva/ esitys. Paina select.

7. Nyt tulee näkyviin pohjaruutu, johon pitäisi ottaa kuva (tigger) siitä paikasta, mistä kuvasi pitäisi tulla näkyviin. Alareunassa olevan palkin pitää näyttää vihreää, että homma onnistuu! 

8. Anna aurallesi nimi, tee siitä julkinen (publish)  ja lisää se kanavalle!

 

Tässä linkki virtuaalimetsän sivuille
Page by Matti Sunell


Biologian tunnit ovat tällä viikolla vain tiistaina, yksi tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti